JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL 2009 METAIS PER BULVIAKASĮ SUKANKA 380 METŲ, KAI LIETUVOJE BUVO PRADĖTOS AUGINTI BULVĖS Keli Parmentje bulvinių patiekalų receptai Parmentje trinta bulvienė (viena porcija). Įkaitinti puode 24g lydyto naminio sviesto, apkepinti jame 20g kubeliais supjaustytų svogūnų, 100g kubeliais supjaustytų bulvių, užpilti 150g kaimiškos vištienos sultinio, nes iš parduotuvinės vištos gaunasi drumstas ir neskaniai kvepiantis (smirdantis), įberti 2g druskos, lauro lapelį, 2 kvapiuosius pipirus ir, uždengus dangtį, virti, kol suminkštės daržovės. Išmetus laurų lapus ir kvapiuosius pipiru, daržoves ištrinti per sietą arba suplakti plaktuvu (blenderiu). 40g naminės riebios grietinėlės suplakti su puse naminio kiaušinio trynio, po to į plakinį įpilti porą šaukštų sriubos ir išmaišyti. Galiausiai suplaktą grietinėlę supilti į bulvienę, kiek pakaitinti, bet neužvirinti ir patiekti į stalą. Pilstant į lėkštes, papuošti baziliko šakele arba užbarstyti smulkintais bazilikais.  Parmentje bulvių su jaučio širdimi apkepas. 500g sultinyje su 50g balto sauso vyno, morka, svogūnu, gabalėliu saliero gumbo ir žiupsneliu Provanso žolelių išvirti jaučio širdį (500g) ir supjaustyti plonais griežinėliais. Į 20g sviesto pateptą apkepo formą dėti 500g ką tik pagamintos bulvių košės, ant jos sudėlioti virtos jaučio širdies griežinėlius, ant jų vėl tiek pat bulvių košės, gražiai išlyginti. 100g maltų džiūvėsėlių išmaišyti su 50g smulkintais graikiniais riešutais ir užbarstyti ant apkepo, ant viršaus išdėlioti 50g sviesto gabalėlių ir kepti 200 laipsnių orkaitėje 10-15 minučių, kol gražiai parus viršus. Patiekti su tirpintu sviestu. Lietuviški kaimiški bulvių patiekalai
(Receptai surašyti vienai porcijai, o jei norėsite pasigaminti daugiau, kiekius padauginkite. Ir neieškokite specialių svarstyklių, jei rasite nurodymą 0,5 gramo. Tai darau profesionaliems virėjams ir jų mokytojams, kurie jau nebemoka šių valgių gaminti. Eilinė namų šeimininkė turi žinoti, kad prieskonių, ypač pipirų dedamas tik mažas žiupsnelis) 
Kaimiškas bulvinis blynas su bruknių uogiene – 666,8 Kcal. Blynai kepami visos keptuvės dydžio. Pirmiausia iš anksto reikia pasigaminti blynams raugo: sumaišyti 50g kvietinių miltų su 20g cukraus, 10g kepimo mielių ir 120g šilto vandens. Supilti gautą mišinį į litrinį indą ir palikti uždengtą šiltoje vietoje 4-5 dienas. Paruoštą raugą galima laikyti šaldytuve. Jis taip pat tinka duonai gaminti. Vienam blynui 320g nuskustų ir nuplautų bulvių ir 50g nuvalytų svogūnų sutarkuoti smulkia tarka arba elektrine bulvių tarkavimo mašina, gerai nusunkti, užplikyti 100g karšto pieno, įmušti pusę kiaušinio, įberti 3g druskos, žiupsnelį juodųjų pipirų, žiupsnelį maltų kvapiųjų pipirų, įdėti 50g raugo, išmaišyti ir uždengtą padėti šiltai, kad tešla kiek pakiltų. Gerai įkaitinti storadugnę 20-24 cm diametro keptuvę, joje įkaitinti 20g lydyto naminio sviesto arba kiaulinių taukų, kildintus tarkius sudėti į keptuvę ir kepti, kol gražiai parus, visą blyną atsargiai, kad nesuplyštų, apversti ir dar kepti, kol kita pusė gražiai parus. Blyną iš keptuvės išversti į didelę lėkštę ir patiekti į stalą. Prie blyno duodama spirgų su svogūnais pagardo arba sviesto ir grietinės padažo, tačiau blynas gardžiausiai būna su grietinėlėje troškintų baravykų dažiniu arba bruknių uogiene. 
<< Pradžia < Ankstesn 1 2 3 4 5 6 7 Sekantis > ir >>
|