JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL BET KURIS LIETUVOS MAISTO PREKIŲ PARDUOTUVĖS JOGURTAS – SVEIKATAI PAVOJINGAS Daugelis "Activia" jogurtų vartotojų tikisi žadėtojo TV ekrane stebuklo iš „gyvojo" produkto. Tiktai kas jame yra gyvo? Štai ką rašo gamintojas: "Į „Activia“ jogurto sudėtį įeina ypatingos Acti Regularis bakterijos..." Tam, kad pritraukti gyvenimo išblaškytą jūsų dėmesį ir nustebinus "pakabinti" jus, galingasis Dannon imasi net keisti visam mokslo ir ne tik mokslo pasauliui žinomų bakterijų Bifidobacterium animalis DN-173 010 pavadinimą: Bifidus Digestivum - Anglijoje, Bifidus Regularis - JAV ir Meksikoje, Bifidobacterium Lactis ar BL Regularis - Kanadoje, Dan Regularis - Brazilijoje ir Bifidus Actiregularis - Austrijoje, Argentinoje,Čilėje, Vokietijoje, Italijoje, Olandijoje, Rumunijoje, Rusijoje ir žinoma, gimtojoje Lietuvėlėje. Kam tokia pavadinimų maišalynė? Tam, kad jau ir taip menkas jūsų supratimas apie bakterijas atsidurtų už tūkstančio kilometrų nuo tiesos. Jeigu tikitės šių jogurtų pagalba atstatyti žarnyno mikroflorą, tai jūsų tikėjimas bergždžias – gyvų bakterijų šiuose jogurtuose niekada nebuvo, nėra ir nebus. Kodėl? Todėl, kad jų gamintojams pirmiausia rūpi jūsų kišenė, jūsų pinigai, bet ne jūsų mityba, ir juolab sveikata. Tam, kad pratęsti jogurtinių produktų galiojimo laiką, galutiniame gamybos etape šie erzacjogurtai, falsifikatai yra apdorojami aukšta temperatūra – ne tik minimoms, bet ir visoms jogurto bakterijoms pribaigti tereikia 70ºC. Pabandykite padėti neatidarytą tikro naminio jogurto indelį (kurio Lietuvoje jokioje parduotuvėje ir už jokius pinigus negausite, - pamėginkite tai padaryti pietų šalyse) kambario temperatūroje parai ir akivaizdžiai įsitikinsite, kad natūralaus tikro jogurto su gyvomis bakterijomis dangtelis stipriai išsipūčia. Indelyje gyvos bakterijos ne tik visą cukrų pervirškino, - atsiranda rūgimas, bet ir į gentaines ėmė taikytis. Jei to neįvyko, jūsų pirktame jogurte arba nėra bakterijų, arba jos jame jau nebe gyvybingos, specialiai numarintos. Jeigu jogurto galiojimo laikas apie tris mėnesius, tai apie kokį bakterijų gyvybingumą galime šnekėti? Reikėtų nepamiršti ir dar vienos skrandžio funkcijos – dezinfekuoti maistą. Stipriai rūgšti jo terpė (pH apie 2) sunaikina didžiąją dalį bakterijų. Taigi, jei "Actvijoje" ir liks viena kita leisgyvė „geruolė“, tai jos egzistencija pasibaigs skrandyje ir maistinė „jogurto“ vertė bus nulinė. Ypatingai gyvybingų bakterijų indelyje turi būti apie milijardą, tik tada menkutis procentėlis išlaikęs gyvastį praslys į žarnyną. Kai gydotės sausomis bakterijomis iš vaistinės, jos sudėtos į kapsules, kurios pilnai ištirpsta tik žarnyne. Be to jose bus ne tik Dannon siūlomo vieno štamo bakterijos, bet ir kitos, kurios lygiai taip pat reikalingos jūsų žarnynui - Bifidobacteriumbifidum, Bifidobacterium breve, Bifidobacterium longum,Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus lactis, ir Lactobacillusrhamnosus. Žinoma, atsiras prieštaraujančių šiai tikrąją tiesą atskleidžiančiai nuomonei ir pradės vardinti gimines ir pažįstamus, kuriems "Activia" „sureguliavo" virškinimą, bet šie žmonės nežino, kad buvo elementariai apmulkinti - į visus "Activia" jogurtus dedamas inulinas, kuris ir „sutvarko" (t.y. „paleidžia“) vidurius. O jei nustosite vartoti „Activia“ (produktą su inulinu), jūsų viduriai (jei žarnyne nebuvo bifido bakterijų) funkcionuos taip pat, kaip ir prieš jogurto vartojimą. Inulinas laisvina vidurius. Jo į "Activijos" indelį dedama 3 gramai (kapsulėse, skirtose laisvinti vidurius, jo tėra 2 gramai). Štai čia ir yra "Activijos" „gydomasis" efektas!!! Homopolisacharidas inulinas yra maistinė skaidulinė medžiaga, kuri skrandyje brinksta ir suteikia sotumo jausmą ( prisidėjus į skrandį akmenų irgi būtų sotu). Į žarnyną inulinas patenka nesuvirškintas, todėl jis priklauso prebiotinių medžiagų klasei, jį virškina bifidobakterijos ir laktobacilos. Augdama „geroji" žarnyno mikroflora išskiria fermentus, kurie skaido prebiotikus į rūgštis. Tačiau, kad inuliną suskaidyti, žarnyne jau turi būti pakankamai bifido ir lakto bakterijų. O juk žmogus, gerdamas "Activiją", tikisi pirmiausia gausiai savyje „pasisėti" šių bakterijų iš jogurto. Štai ir gaunasi, kad sveikam organizme inulinas bus virškinamas, o ieškančiame žarnyno sveikatos – jis bus tik balastu. Tiesa, vidurius jis laisvins, bet tik tiek... Apie inuliną reikėtų kai ką dar žinoti. Laisvindamas vidurius, jis pašalina iš organizmo vandenį, kurio sergančiam vidurių užkietėjimu trūksta. Kaip manote, baigus vartoti inuliną, organizme vandens padaugės ir vidurių turinys mažiau kietės? Čia gaunasi dar vienas mulkinimas: nustojus vartoti „Activia“, viduriai vėl užkietėja, todėl žmogus ir vėl pradeda šį jau priklausomybe virtusį produktą vartoti kasdien. Ar yra priklausomybė nuo inulino, šiandien to dar netyrė nė vienas mokslininkas, bet pagal „Activia“ suvartojamus kiekius ir gamintojų gaunamus pelnus, jau galima spėti, kad „Activia“ prilygsta narkotikams...
<< Pradžia < Ankstesn 1 2 Sekantis > ir >>
|
ir "Šiandien Lietuvos mėsos kombinatai ir mėsinės savo gaminimas naudoja 10 metų senumo šaldikliuose sudžiūvusią, praradusią bet kokią maistinę vertę „mėsą“. - Sakas tikrai nusišnekėjo.