Tyrimai Šventaragio slėnyje

Katedros ir Valdovų rūmų teritorijos tyrinėtojams reikia prisiminti Lietuvos metraščiuose užrašytas legendas, kuriose kalbama apie kunigaikštį Šventaragį ir Šventaragio slėnį.XVI a. Lietuvos metraščiuose bei Motiejaus Stijkovskio „kronikoje“.. nurodoma,...

Baltų menas

„Galėčiau populiariai paistyti, kaip sunku ir sudėtinga atgauti atmintį, bet ne, pasakysiu tiesiai – savęs atpažinimas yra vienas didžiausių džiaugsmų, suteiktų žmonių giminei. Tai teikia švelnią artimos istorijos perspektyvoje raibuliuojančią ...

Kryžiaus žygis prieš Pilėnus

„Lietuvos rytas“ vėl demonstruoja ne kokią reputaciją, šiandien publikavęs straipsnį ir vaizdo įrašą, kuriuose skleidžiamos sufantazuotos istorijos apie Pilėnus ir juos gynusius didvyrius. Dienraščio žurnalistų Luko Pilecko ir Tomo Vaisetos ...

Rokantiškių piliavietė-spindesys ir praradimai

Rokantiškių piliavietės kiemo vakarinėje dalyje archeologai atidengė gotikinio ir renesansinio stiliaus mūrus, o rytiniame – nežinomo pastato ...

Žmogus ir žvaigždės

Žmogus. Saulė.Dangus.Žvaigždė.Lietus Žmogus…myli saule, bet nesuvokia kad ja negalima manipuliuoti. Žmogui…patinka dangus, bet jis jo nevertina, netausoja ir nesaugo. Žmogui…patinka žiūrėti i žvaigžde, bet jis nesupranta, kad negali pasilikti tik ...

Kalvystės paslaptys

Kalvystė - vienas senoviškiausių amatų, kurio esmė yra daiktų kalimas iš metalų. Senovėje kalvystė neretai apimdavo ir rūdos paiešką, metalo išlydymą. Dabar kalviai suvokiami, kaip žmonės, dirbantys su geležimi ir ...

Airėnų akmuo

Dūkštai , Vilniaus rajono sav. Airėnų akmenį Jūs galite rasti, važiuodami keliu Vilnius – Kernavė. Pravažiavę Dūkštas ir pakilę į aukštą kalną, pasukite į dešinėje kelio pusėje esančią automobilių stovėjimo ...

Mildos šventė.Mitas iš praeities-tikrovė šiandien

Lietuviai turėjo Mildą, meilės, laisvės ir piršlybų deivę. Jos vardas pirmąkart paminėtas 1315 m. kryžiuočių Tryro magistro dokumente, kuriame rašoma apie upę Mildą. Galbūt tai tas pats Varėnos rajone netoli ...

Piliakalnis Vilniaus centre

Vilniuje, kairiajame Neries krante, priešais Pedagoginį universitetą, baigta statyti Roberto Antinio skulptūra „Puskalnis“. Tai ore pakibusį pilkapį primenantis kūrinys, sujungiantis pakrantės peizažą ir žemės meno ...

News Image

Tyrimai Šventaragio slėnyje

Katedros ir Valdovų rūmų teritorijos tyrinėtojams reikia prisiminti Lietuvos metraščiuose užrašytas ...

News Image

Baltų menas

„Galėčiau populiariai paistyti, kaip sunku ir sudėtinga atgauti atmintį, bet ne, pasakysiu tiesiai –...

News Image

Kryžiaus žygis prieš Pilėnus

„Lietuvos rytas“ vėl demonstruoja ne kokią reputaciją, šiandien publikavęs straipsnį ir vaizdo įrašą...

News Image

Rokantiškių piliavietė-spindesys ir prar

Rokantiškių piliavietės kiemo vakarinėje dalyje archeologai atidengė gotikinio ir renesansinio stili...

News Image

Žmogus ir žvaigždės

Žmogus. Saulė.Dangus.Žvaigždė.Lietus Žmogus…myli saule, bet nesuvokia kad ja negalima manipuliuoti. ...

News Image

Kalvystės paslaptys

Kalvystė - vienas senoviškiausių amatų, kurio esmė yra daiktų kalimas iš metalų. Senovėje kalvystė n...

News Image

Airėnų akmuo

Dūkštai , Vilniaus rajono sav. Airėnų akmenį Jūs galite rasti, važiuodami keliu Vilnius – Kernavė. P...

News Image

Mildos šventė.Mitas iš praeities-tikrovė

Lietuviai turėjo Mildą, meilės, laisvės ir piršlybų deivę. Jos vardas pirmąkart paminėtas 1315 m. kr...

News Image

Piliakalnis Vilniaus centre

Vilniuje, kairiajame Neries krante, priešais Pedagoginį universitetą, baigta statyti Roberto Antinio...

Translate

VšĮ Baltų Atlantida

Norint rašyti straipsnį





Varnių regioninis parkas



Vieta Jūsų reklamai

Citatos-Citatos.com

Apklausa

Ar reikia daugiau pozityvių laidų televizijoje?
 

Dabar tinkle

Mes turime 67 svečius online

Statistika

Turinio peržiūrėjimai : 6308786

Jei norite paremti

Tebunie taip: Kad nemenkinčiau svetimo tikėjimo, nesityčiočiau iš savojo, kuris liepia sodinti medžius pakelėse, sodybose, alkuose, kryžkelėse ir prie savo namų. Kad mylėčiau ir gerbčiau savo tėvą, motiną, senus žmones, saugočiau nuo niekinimo jų kapus , kad jų atilsiui kapinėse sodinčiau ąžuolų, diemedžių… Kad be švento reikalo neiškirsčiau nei vieno medžio, nei vieno žydinčio žolyno nesumindyčiau, o per savo gyvenimą vis sodinčiau medžius… Medis išreiškia visuotinį sarišį.Žiemą jis apmiršta numesdamas lapus, bet jo gyvybė lieka, išlieka ir jo siela….
Nuoširdi parama mums labai reikalinga, kuriant reportažus ir dokumentiką apie unikalius mūsų krašto žmones ir istoriją.

Apie Jūsų paaukotas lėšas skelbiama skyriuje "Mūsų rėmėjai".
3 Lt SMS numeriu 1679 su tekstu Balt
5 Lt sms numeriu 1679 su tekstu Balt5

INIT



UAB Kvedarsta

Tradicinių šokių klubas

tel: 8 614 46076 - Jūsų turimą medžiagą video juostose (VHS,Mini VHS,DV) perrašome į skaitmeną, panaikiname nekokybiškas vietas, kooreguojame spalvas ir raišką. Teirautis tel: 8 614 46076
LIETUVIŠKOS GIROS PDF Spausdinti Email
Straipsniai - Kulinarija-maistas ir mityba
Ketvirtadienis, 07 Sausis 2010 20:57

                                                                                                                                                                 

 

Viduramžių giros virėjas


SVARBŪS DALYKAI PRIEŠ PRADEDANT GAMINTI GIRĄ:
•    Tikrosios senosios lietuviškos giros yra rūgštaus skonio, o jei saldžiarūgštės, tai daugiau į rūgščiąją pusę.
•    Lietuviškų girų skiriamasis bruožas nuo visų kitų, aplinkinių tautų, kurios iš sarmatų (baltų, lietuvių) perėmė giros gamyba, būtent ir buvo tai, kad lietuviškos giros būdavo gaminamas iš raugintos sulos, raugintų agurkų, burokėlių (dažniausiai), kopūstų, obuolių rasalo arba gaminamos užpilant vaisius ar uogas šaltinio vandeniu arba virintu ir ataušintu pelkių vandeniu. Kartais rūgimo greitinimui į giras dedamas nedidelis kiekis medaus ir giros raugo.
•    TIKROS LIETUVIŠKOS GIROS GAMINAMOS BE MIELIŲ IR BE CUKRAUS!!!
•    TIKROSIOS LIETUVIŠKOS RŪGŠČIOSIOS GIROS YRA NE TIK GĖRIMAS, BET IR VAISTAS NUO DAUGELIO VIDAUS ORGANŲ LIGŲ IR SKRANDŽIO NEGALAVIMŲ.
•    Lietuviai, gėrę rūgščias giras, nesirgdavo širdies ir kraujagyslių ligomis, nebūdavo nutukę, pasižymėjo gera atmintimi, būdavo darbštūs, fiziniai ir lytiniai pajėgūs. Rūgščios giros taip pat normalizuoja skrandžio veiklą, žmonės neserga dispepsijomis, gastritais, opaligėmis, tulžies ir kepenų akmenligėmis, nebežino kas yra vidurių pūtimai ir užkietėjimai.
•    Mūsų laikais nusenusių girtuoklių liga PROSTATOS IŠVIEŠĖJIMU IR PROSTATOS VĖŽIU JAU MASIŠKAI PRADĖJO SIRGTI VYRAI, JAUNIMAS IR NET VAIKAI, IR NIEKAS NEAIŠKINA KAS JAS SUKELIA, TIK DŽIAUGSMINGAI IMASI KALTI PINIGUS, TUOS NELAIMĖLIUS „GYDYDAMI“. O juk visas šias ligas sukėlė bamboliniai gazuoti limonadai ir „gėrimai“, kartonpakių spalvoti gėrimai, vadinami sultimis, gazuoti vandens gėrimai, girų falsifikatai, gazuotas lavoninis alus, cocapepsicolosfantaispraitai ir labiausiai energiniai gėrimai, gazuoti pigūs vynai, vadinami „šampanais“ ir gazuoti chemikalais prigrūsti „kokteiliai“ bei visokiausi „sidrai“ (nors jie tokiais nė iš tolo negali būti).
•    Šiandien masinės komunikacijos priemonės visais įmanomais ir neįmanomais būdais platina žinią, kad kiekvienas žmogus kasdien privalo išgerti po tris litrus šitų nuodų. 30 tūkstančių metų žmonės gėrė tik tiek, kiek norėjo, ir nė vienas nuo to nemirė, atvirkščiai būdavo sveikesni ir gyvybingesni. O dabar juodųjų viešųjų ryšių veikėjai, reklamuodami „gaiviųjų gėrimų“ gamintojus, jų nuodingąją produkciją – visus vyriškos lyties vaikus, jaunuolius ir vyrus jau baigia paversti lytiniais paliegėliais ir invalidais, - tada pasaulį galės valdyti pederastai, pedofilai, zoofilai ir nekrofilai...
•    Jei restorano, kavinės, valgyklos, užeigos, baro valgiaraštyje, gaiviųjų gėrimų skiltyje rasite kokteilius ir coca-pepsi-colas, fantas, spraitus, tonikas ir kitokius limonadus, ypač „energinius“ gėrimus, jei svaigiųjų gėrimų sąrašuose rasite gazuoto vyno „šampanus“, gazuotą pasterizuotą alų, sprukite kuo greičiau laukan, nes šių maitinimo savininkai, gamybos vedėjai, virėjai, barmenai ir visas personalas yra atgrubnagiai nemokšos, priekvaišos tinginiai ir nevykėliai, galintys pardavinėti tik kitų niekšingų biznierių pagamintus, žmonių ir ypač vaikų sveikatai pavojingus gėrimus...
•    Gėrimų gamintojai gamina tik surogatinius chemizuotus gėrimus, kurie yra kenksmingi suaugusiems ir ypatingai nuodingi vaikų organizmui, - kuo vaikai daugiau jų išgeria, tuo greičiau sugadina savo vidaus organą – kasą. Per dieną kasa išskiria iki 2,5 litro virškinimo sulčių, kuriose yra gausybė fermentų, reikalingų angliavandeniams, baltymams bei riebalams skaidyti. Kasa taip reguliuoja angliavandenių apykaitą ir palaiko kraujyje pastovų cukraus kiekį. Sveika kasa padeda žmogui išlikti žvaliam, energingam bei aiškaus proto.
•    Erzacgirų (falsifikatų) ir bambolinių limonadų cheminiai saldikliai, sukelia cukraligę, tulžies, kepenų, inkstų akmenų susidarymą, o angliarūgštė trikdo virškinimą, pučia pilvą, naikina naudingas žarnose esančias bakterijas.
•    Jei norite, kad Jūsų vaikeliais augtų sveiki, guvaus proto, žvalūs ir gražūs, jokiu būdu neduokite gerti jokių gazuotų gėrimų, colų, pepsių, fantų, spraitų, limonadų, kartonpakių „sulčių“, o tik tikras namuose pasigamintas giras ir gaivas.
•    Vaisių, uogų ir daržovių sultys naudingos ką tik šviežiai išspaustos, nes jau už keliolikos minučių žūsta daugelis jų vertingųjų medžiagų, bet, tiesą kalbant, geriau yra suvalgyti tikrą vaisių, uogą ar daržovę su visomis jame esančiomis sultimis ir naudingomis medžiagomis. Kartonpakuose, net ir stikliniuose buteliuose tikrų, natūralių vaisių, uogų, daržovių sulčių niekada nebuvo, nėra ir nebus, ten yra tik chemizuoti spalvingi „gėrimai“.
•    Dar blogiau yra gerti cocapepsifantaspraitus bei Lietuvoje gaminamus bambolinius limonadus, kurie mūsų ir ypač vaikų organizmus veikia kaip uždelsto veikimo naikinančios bombos, sukeliančios vidaus ligų susirgimus ir įvairias alergijas.
•    O po pirties joks kitas gėrimas netinka, tik gira, sula ir šaltinio vanduo. Pirtis mūsų protėviai sukūrė ir naudojo sveikatininimo, gydymo reikmėms, o bolševikinės sąmonės iškrypėliai jas pavertė girtuokliavimo ir paleistuvavimo vietomis.
•    ŠIANDIEN MAISTO PREKIŲ PARDUOTUVĖSE TIKROS GIROS IŠ VIS NĖRA!!! TODĖL JAS PATYS GAMINKITĖS NAMUOSE.



LAST_UPDATED2
 
Komentarai (11)
Kmynų gira
11 Trečiadienis, 15 Gruodis 2010 10:57
Dariau kmynų gitrą su ruginiu raugu. Vieną kartą gavosi gerai, o antrą kartą gavosi ne gira, o kisielius. Ar galima tokią tirštą girą gerti, ar čia kažką negerai padariau, kad taip keistai surūgo?
geri vyrai geroj girioj geria gira,gerdami giria
10 Sekmadienis, 08 Rugpjūtis 2010 12:06
labai puikus receptai,dar puikesne izanga i juos.respect.
Receptai
9 Pirmadienis, 10 Gegužė 2010 10:45
Pabandziau pasigaminti girą iš rinkinio "Gera gira".
Kaip ir nieko,bet kažko trūksta(gal tikslesnės instrukcijos).Kitą girą pasigaminau iš rinkinio "Lietuviška gira"(www.lietuviskagira.lt).Skonis daug geresnis,tačiau reikia rauginti ne parą kaip parašyta o apie 1,5-2 paras.
Pabandžiau paragauti parduotuvinės gubernijos giros
tai tikras angliarūgštės gėrimas,kurio net nuryti nesinori,kai atsimeni natūralios giros skonį.
Ačiū p.Vincentui už receptus,toliau bandysime pagal jį.
Žalvarinei
8 Sekmadienis, 28 kovas 2010 07:45
kai rašoma tiesa apie tuos tėvus, kurie maisto prekių parduotuvių genetiškai modifikuotaid, chemizuotais ir nuodingais maisto produktų ir gėrimų falsifikatais ir surogatais (natūralių, organinių maisto produktų jau 10 metų Gavnopoliuose nebėra) savanoriškai ir kryptingai nuodija savo vaikus ir vykdo pasaulyje neregėtą savo ateities kartų genocidą, - čia Jūs matote daug neapykantos?
Ar tik nebūsite viena iš tų apkvailintų padlaižiautojų? Ar turite vaikų?..
zvorunei, o gal Žvorūnei
7 Sekmadienis, 28 kovas 2010 07:31
truputį pasimokius istorijos, būtų galima sužinoti, kad Lietuvoje buvo net 10 procentų aukštuomenės (Anglijoje, Parncūzijoje - 1-2% didikų ir bajorų) neišmetus iš atminties dvarininkų, turtingų miestiečių, dvasiškių, viso karaliaus dvaro, susidarytų geras kalnelis porcelianinių indų ir auksinių, sidarbinių šaukštų
Aciu!
6 Antradienis, 16 kovas 2010 12:56
Aciu uz fantastiska straipsni ir giros receptus!. Senai ieskojau tokios giros pagaminimo paslapciu. Tikrai isbandysiu ir Velykoms turesiu gardzia gira! Tikra rugine duona su raugu, rugiu grudais, be jokiu E ir priedu kepu jau beveik metus. Skonis fantastiskas, nepalyginti su pirktine duona.
Juokai
5 Ketvirtadienis, 14 Sausis 2010 09:01
Na taip, senų senovėje lietuviai valgydavo tik iš porceliano indų su sidabriniais ar auksiniais šaukštais... :DD
giros
4 Trečiadienis, 13 Sausis 2010 13:59
na įdomus straipsnis dar įdomesni receptai ir šiaip tokių skaitalų nerasi kitur. gražu. kaip ir skaitant apie tikrąsias lietuviškas pirtis. tik baisiai jau daug neapykantos šiandieniniam pasauliui...
supa-dupa
3 Antradienis, 12 Sausis 2010 23:42
Sakas čia pavarė ;-) bėgu gamintis avižų giros
Algis
2 Penktadienis, 08 Sausis 2010 21:12
Algis
aciu labai uz receptus :)
Gira
1 Ketvirtadienis, 07 Sausis 2010 23:07
BituteKu
Fantastika, dar neteko matyti tiek daug ir tokių įspūdingų receptų, dar ir su nuotraukomis. Ir kokia įvairovė...

Komentuoti

Jūsų vardas:
Pavadinimas:
Komentaras (čia galite naudoti HTML žymas):
  Kodas patikrinimui. Tik mažosios raidės be tarpų.
Kodas: